Nem, nem a talaj szervesanyag tartalma, hanem a csicseriborsókrém. :) A hummuszt vérre menő vitákban vallják magukénak jó pár nemzet szakácsai. Én ebbe a vitába most nem folynék bele, inkább leírom a saját receptemet.
Ajánlom kenyérhez, pitához, de nagyon jól kiegészít grillezett vagy sütőben sült ételeket is.
Hozzávalók két személyre:
- 100 g szárított csicseriborsó (vagy egy konzerv)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 púpozott evőkanál tahini (szezámmagkrém)
- 6-7 evőkanál olívaolaj
- 1-2 evőkanál citromlé vagy ecet
- Fűszerek: 1 mokkáskanál só, bors, római kömény
- A csicseriborsót előző nap beáztatjuk egy üveg vízbe. Adjunk hozzá bőven vizet, mert sokat felszív, és figyeljünk rá, hogy jóval nagyobb legyen az üveg, mert látványosan megduzzad.
- Másnap a csicseriborsót főzzük puhára, majd egy botmixer segítségével csak össze kell pürésíteni a többi hozzávalóval. Az anyagok nedvességétől függően lehet, hogy kér egy kis vizet is a mixelés közben. Az állaga akkor jó, ha krémes, de nem folyós.
Jó étvágyat!
Facebook hozzászólások