Vigyázat, rengeteget lehet enni belőle, ráadásul hidegen ugyanolyan jó, mint melegen.
Fogadjátok szeretettel, ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ! :)
Hozzávalók 2 nagy tepsihez, 6-8 személyre:
- 1 kg krumpli
- 3 közepes cukkini
- 2 közepes padlizsán
- 4 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 3 hagyma
- 500 g apróra vágott konzerv paradicsom
- 1 evőkanálnyi menta
- 3 dl olívaolaj
- pár szál petrezselyem
- só, bors
- Mossuk meg a zöldségeket, vágjuk le a cukkini és padlizsán végeit, hámozzuk meg a krumplit.
- Vágjunk mindent bele a tepsibe kb. 1 cm vastag karikákra, de a krumplit valamivel vékonyabbra szeleteljük.
- Adjuk hozzá a paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet, a mentát, az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk bőségesen, és jól keverjük el.
- Öntsünk alá egy kis vizet, majd közepes sütőben süssük másfél órán keresztül. Közben egyszer forgassuk át, és az elpárolgott vizet pótoljuk.
Megjegyzés: a görög konyhában sós ételekhez használt menta nem azonos az édességekben megszokottal. Az utóbbi a borsmenta, az előbbi viszont a fodormenta. Itthon fodormentát legkönnyebben zacskózott tealevélként tudunk beszerezni a gyógyszertárakban, drogériákban.
Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven
Facebook hozzászólások