Tojásmentes majonéz otthon, gyorsan? Nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
- 200 ml növényi főzőkrém (szója!)
- 400 ml étolaj
- 3 kávéskanál citromlé
- 2 kávéskanál ecet
- cukor, só, bors ízlés szerint, csipet sáfrány vagy kurkuma a színéért
A főzőkrémet tegyük a botmixer poharába, kezdjük el keverni magas fokozaton, közben pedig csurgassuk hozzá az olajat. Pár perc alatt megkeményedik, ekkor fűszerezzük be. Behűtve tálaljuk.
Extra tipp: főzőkrém helyett jó minőségű szójatejjel is ugyanúgy működik a recept. Csak arra vigyázzunk, hogy valóban natúr szójatejjel csináljuk, mert a legkisebb vaníliás beütés (sokszor feltüntetés nélkül belekerül a tejekbe) elrontja a veganézünket.
Jó étvágyat!
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven