Egyszerű, gyors, laktató és gyönyörű fogás paradicsomból, és ráadásul milyen finom! Eheted friss kenyérrel és joghurttal, de ha ugyanabban a tepsiben sütsz mellé negyedelt krumplikat is, akkor komplett menüt kapsz.
Tölthetsz ugyanígy kaliforniai paprikát vagy más zöldségeket, ezt rád bízom. Én végtelen sokszor készítettem már ezt az ételt, hiszen ez nem más, mint a görög Jemiszta! <3
Hozzávalók 2-3 személyre:
- 7 nagy paradicsom
- 125 g rizs
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 evőkanál petrezselyem
- 1 mokkáskanál menta
- 1 dl víz
- 0,8 dl olívaolaj
- só, bors
- A paradicsomoknak vágjuk le a tetejét, és kanállal vájjuk ki a belsejét.
- A felaprított hagymát pirítsuk üvegesre az olívaolajon, majd ezen az ágyon pirítsuk meg enyhén a rizst is.
- Adjuk hozzá a paradicsomok darált belsejét, a petrezselymet, a mentát, sózzuk, borsozzuk, öntsük fel vízzel, és főzzük 15 percig.
- A paradicsomokat állítsuk egy jénai tálba, sózzuk, borsozzuk a belsejüket, és töltsük meg a rizzsel .
- Tegyük vissza a tetejüket, locsoljuk meg olívaolajjal, és süssük forró sütőben fél órát.
Elkészítési idő: 20 perc
Sütés: 30 perc
Jó étvágyat!
Facebook hozzászólások