Töltött paradicsom | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Töltött paradicsom

Egyszerű, gyors, laktató és gyönyörű fogás paradicsomból, és ráadásul milyen finom! Eheted friss kenyérrel és joghurttal, de ha ugyanabban a tepsiben sütsz mellé negyedelt krumplikat is, akkor komplett menüt kapsz.

Tölthetsz ugyanígy kaliforniai paprikát vagy más zöldségeket, ezt rád bízom. Én végtelen sokszor készítettem már ezt az ételt, hiszen ez nem más, mint a görög Jemiszta! <3

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 7 nagy paradicsom
  • 125 g rizs
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 mokkáskanál menta
  • 1 dl víz
  • 0,8 dl olívaolaj
  • só, bors
  1. A paradicsomoknak vágjuk le a tetejét, és kanállal vájjuk ki a belsejét.
  2. A felaprított hagymát pirítsuk üvegesre az olívaolajon, majd ezen az ágyon pirítsuk meg enyhén a rizst is.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomok darált belsejét, a petrezselymet, a mentát, sózzuk, borsozzuk, öntsük fel vízzel, és főzzük 15 percig.
  4. A paradicsomokat állítsuk egy jénai tálba, sózzuk, borsozzuk a belsejüket, és töltsük meg a rizzsel .
  5. Tegyük vissza a tetejüket, locsoljuk meg olívaolajjal, és süssük forró sütőben fél órát.

Elkészítési idő: 20 perc
Sütés: 30 perc

Jó étvágyat!

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.