Hányszor, de hányszor néztem a készen kapható franciasalátát a hűtőpultokban, majd hagytam ott, mondván, hát, izé, most inkább keresek valami kalóriaszegényebbet.
Pedig otthon is milyen egyszerű elkészíteni, 5 perc alatt megvan, és az öntetet olyan light-osra készítjük, amennyire szeretnénk.
Hozzávalók egy kis tál salátához:
- 200 g franciasaláta zöldségkeverék (répa, borsó, főtt krumpli, alma)
- 2 közepes csemege uborka
- 150 g Joya cremesse vagy tejföl
- 2 kávéskanál mustár
- 3 kávéskanál száraz fehérbor
- só, bors
- 2 kávéskanálnyi édesítő (én rizsszirupot használtam)
- A zöldségkeveréket engedjük ki.
- A többi hozzávalóból készítsük el az öntetet, és öntsük a zöldségekre.
- Jót tesz neki, ha hagyjuk állni pár órát, úgy szépen átjárják majd az ízek.
Extra tipp: még könnyebb lesz az öntet, ha a tejfölt keverjük joghurttal, de akár teljes egészében helyettesítjük is vele, ha nem gond az öntet savanykássága.
Elkészítési idő: 10 perc
Jó étvágyat!
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II