Lencsefasírt és coleslaw saláta | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Lencsefasírt és coleslaw saláta

Mi az, aminek 100 g-ja több fehérjét tartalmaz, mint a sertés-, marha- vagy akár a csirkehús?
Ja, és növény, plusz nem a szója.
Hát, persze, hogy a lencse! Nehogy megálljunk a főzeléknél, mert isteni fasírt is készíthető belőle, amiről senki nem mondja meg, hogy lencséből van!

Hozzávalók:

Lencsefasírt

40-50 kis fasírthoz (négy adag):

  • 200 g száraz lencse
  • fél vöröshagyma
  • 2 kisebb fehérrépa
  • 4 evőkanál lenmag + annyi meleg víz, hogy bőven ellepje
  • 3 evőkanál csicseriborsóliszt + 3 evőkanál víz
  • kb. 60 g prézli
  • fél csomag petrezselyem
  • 2 evőkanál sörélesztő
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szója- vagy Worchester szósz, fél kávéskanál balzsamecet
  • 1-1 mokkáskanál fokhagymapor, kakukkfű és oregánó, 1 csipet rozmaring
  • só, bors
  1. A lenmagot turmixoljuk össze a vízzel, a csicseriborsólisztet is keverjük el a vízzel, és hagyjuk őket állni.
  2. 1 liter sós vízben főzzük 20 percig a lencsét, majd öblítsük, és hűtsük le.
  3. Amíg a lencse fő, a felaprított hagymát olajon pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá először a sörélesztőt, majd a fokhagymaport, az apróra vágott petrezselymet, a reszelt répát, és pároljuk össze. Nem baj, ha kicsit odakap, sőt, finomabb lesz úgy az íze.
  4. Robotgépben daráljuk össze a lencsét, a párolt répát, a csicseriborsó krémet, a lenmagot és az ízesítőket. Addig dolgozzuk, amíg krémes és homogén nem lesz. Az én öreg (vagy 30 éves), de nagyon szeretett robotgépemnek ez kb. kétszer öt percébe telt, de lehet, hogy a mostani modernebb gépek sokkal gyorsabban megoldják.
  5. A lencsés masszát öntsük egy tálba, és apránként adjuk hozzá a prézlit. Kézzel gyúrjuk, és annyi prézlit használjunk, hogy formázható állagot kapjunk.
  6. Gyúrjunk golflabdányi golyókat, és kevés olajban süssük ki.

Coleslaw saláta

A világ egyes pontjain sokféleképpen készítik ezt a salátát, Németországban és nálunk ecettel, Olaszországban sonkával és szeletelt paprikával, Svédországban olajjal és póréhagymával, Angliában pedig dióval és vöröshagymával. Jobbnál jobb variációk, meg kell hagyni, de most álljon itt az amerikai típusú: majonézzel elkevert, amihez mindenféle különleges ízesítőt adhatunk. Rántott dolgokhoz kitűnő!

Hozzávalók egy hatalmas tálhoz:

  • fél fej káposzta
  • 2-3 sárgarépa
  • 300 g (Joya) joghurt
  • fél bögre majonéz (veganéz)
  • 2 evőkanál miso szósz vagy só, bors és oregánó
  • 2 evőkanál almaecet

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.