Zabpelyhes birspite | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Zabpelyhes birspite

zabpelyhes birs pite (500x375)Vége az ősznek, utolsó gyümölcsök egyikeként megérett a birs is. Hívjuk almának, körtének, de igazából egyik sem, illetve mindkettő egyszerre. Van olyan fa, ami felváltva egyes években birsalmát, a következőben birskörtét hoz.

“Nyálka- és cserzőanyagokban gazdag leve a száj és a garat enyhébb gyulladásos megbetegedéseinek ellenszere.” (Wikipédia)
Véletlen-e, hogy a birs késő őszre érik be, pont arra az időre, amikor oly sokaknak van rá szükségünk? Ilyenkor az az érzésem, hogy ezt a világot tökéletesre tervezték.

Hozzávalók egy közepes tepsihez:

Tovább

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.