A kétperces eperleves | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
A kétperces eperleves

Meggondolandó, hogy pályázzam-e ezzel a receptemmel a Guiness Rekordok könyve gyors leves kategóriájában. Ugyanis bármilyen ellenőrző bizottság előtt, bármikor és bármilyen körülmények között kész vagyok próbafőzésen megmutatni, hogy ezt az isteni levest maximum kettő, azaz kettő perc alatt elkészítem! Mindezt kanállenyalogatással együtt. ;)
Nem csalás, nem ámítás, tessék, csak tessék, a friss, a villámgyors, az illatos, a különleges, a tavaszi nyers eperleves! :)

Hozzávalók két adaghoz:

  • 250 g eper
  • 250 ml tej (én rizstejet használtam)
  • 30 g banán
  • 30 ml narancslé
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál nádcukor
  • 1 késhegynyi fahéj
  1. Az epret turmixoljuk össze a narancslével és a banánnal.
  2. Sózzuk, édesítsük és ízesítsük fahéjjal.
  3. Adjuk hozzá a növényi tejet, majd jól turmixoljuk át így is.

Elkészítési idő: kb. 2 perc
Jó étvágyat!

Ezt a receptünket átvette a Veganinja magazin májusi száma  is.

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.