Meggondolandó, hogy pályázzam-e ezzel a receptemmel a Guiness Rekordok könyve gyors leves kategóriájában. Ugyanis bármilyen ellenőrző bizottság előtt, bármikor és bármilyen körülmények között kész vagyok próbafőzésen megmutatni, hogy ezt az isteni levest maximum kettő, azaz kettő perc alatt elkészítem! Mindezt kanállenyalogatással együtt. ;)
Nem csalás, nem ámítás, tessék, csak tessék, a friss, a villámgyors, az illatos, a különleges, a tavaszi nyers eperleves! :)
Hozzávalók két adaghoz:
- 250 g eper
- 250 ml tej (én rizstejet használtam)
- 30 g banán
- 30 ml narancslé
- 1 csipet só
- 1 teáskanál nádcukor
- 1 késhegynyi fahéj
- Az epret turmixoljuk össze a narancslével és a banánnal.
- Sózzuk, édesítsük és ízesítsük fahéjjal.
- Adjuk hozzá a növényi tejet, majd jól turmixoljuk át így is.
Elkészítési idő: kb. 2 perc
Jó étvágyat!
Ezt a receptünket átvette a Veganinja magazin májusi száma is.
Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven