Van olyan recept, amin az ember napokig agyal. Kísérletezget, finomítja, mindenféle variációt kipróbál. A másik meg csak úgy kipattan, akárcsak ez a medvehagymás rakott krumpli. Mert ha tavasz, akkor medvehagyma! :)
Pár hétig még tart a szezonja, és utána slussz, legközelebb jövő tavasszal lesz megint. Te főztél már valamit medvehagymából az idén?
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
- 1 kg krumpli
- 1 csokor medvehagyma
- fél fej vöröshagyma
- 3 dl tej (édesítetlen növényi)
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 csipet kurkuma
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só, bors, olívaolaj
- A krumplit héjában főzzük meg. Miután lehűtöttük és megszabadítottuk a héjától, egycentis vastagon karikázzuk fel. A vöröshagymát fél karikákra, a medvehagymát 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
- A sütőtálunkat olajozzuk ki, és rakjuk le rétegesen a krumplit a hagymákkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, locsoljuk olívaolajjal, és süssük 200 fokos sütőben, amíg a krumplik széle meg nem pirul.
- Közben készítsük el a mártást: A tejben keverjük el a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és kis kurkumával és pirospaprikával adjunk neki gyönyörű, napsárga színt. Forraljuk fel, majd öntsük le vele a krumplit. Tegyük vissza a sütőbe, hogy megbarnulhasson a teteje.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc
Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven