Medvehagymás rakott krumpli | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Medvehagymás rakott krumpli

Van olyan recept, amin az ember napokig agyal. Kísérletezget, finomítja, mindenféle variációt kipróbál. A másik meg csak úgy kipattan, akárcsak ez a medvehagymás rakott krumpli. Mert ha tavasz, akkor medvehagyma! :)
Pár hétig még tart a szezonja, és utána slussz, legközelebb jövő tavasszal lesz megint. Te főztél már valamit medvehagymából az idén?

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 1 kg krumpli
  • 1 csokor medvehagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • 3 dl tej (édesítetlen növényi)
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csipet kurkuma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • só, bors, olívaolaj
  1. A krumplit héjában főzzük meg. Miután lehűtöttük és megszabadítottuk a héjától, egycentis vastagon karikázzuk fel. A vöröshagymát fél karikákra, a medvehagymát 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A sütőtálunkat olajozzuk ki, és rakjuk le rétegesen a krumplit a hagymákkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, locsoljuk olívaolajjal, és süssük 200 fokos sütőben, amíg a krumplik széle meg nem pirul.
  3. Közben készítsük el a mártást: A tejben keverjük el a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és kis kurkumával és pirospaprikával adjunk neki gyönyörű, napsárga színt. Forraljuk fel, majd öntsük le vele a krumplit. Tegyük vissza a sütőbe, hogy megbarnulhasson a teteje.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.