Gyros fűszerkeverék | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Gyros fűszerkeverék

Görögországban eltöltött éveim emléke egyre kopik az idővel, és ez ellen nem sokat tehetek. Kivel merre jártunk, miket láttunk, kivel találkoztunk – egyre homályosabb már. Azt mondják, általában a “mi”-kre nem sokáig emlékszünk, viszont a “hogyan” sokszor életünk végéig elkísér.

És bizony, a mosolyok, a barátságosság, a melegszívűség emléke most is itt van velem, és bármilyen meglepő, az illatok emléke is.
Ha valakinek hozzám hasonlóan érzékeny az orra, sokszor nehéz pillanatokat él meg a nagyvárosban. Ezzel szemben egy görög sziget felejthetetlenül illatos világ.

Mi Görögország illata? A tenger sója? A hegyek oldalában növő kakukkfű? Vagy a kövek között burjánzó oregánó? Netán a tzatziki fokhagymája?
Nem is véletlen, hogy ezek mind szerepelnek a gyros ízei között.

Görögország illata… A nyár illata…
Nosza, készítsd el ezt a fűszerkeveréket, és a nyár garantáltan veled marad még egy kicsit.

Hozzávalók kb. 35 g fűszerkeverékhez:

  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál csípős pirospaprika
  • 1 evőkanál csemege pirospaprika
  • 1 evőkanál tengeri só

Keverjük jól el a fűszereket, és tegyük zárható üvegedénybe. Célszerű felhasználás előtt 1-2 nappal már elkészíteni, hogy jól össze tudjanak érni az aromák.

Extra tipp: Ezzel a fűszerkeverékkel természetesen nemcsak húst pácolhatunk, hanem szejtánt, tofut és bármilyen zöldséget is.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 2 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.