Ajándékozz karácsonyra főzőtanfolyamot!
Az akció részleteiért KATT IDE
Ki ne ismerné grillzöldségek mindentudóját, páclevek adu ászát, levesek jótevőjét, saláták koronáját: a worcester szószt? (Ejtsd: vuszter. Igen, vuszter!)
Na, jó, nem mindenki. De érdemes kipróbálni. :) A boltokban sokfélét kapni, a legtöbb tartalmaz halat meg jó sok E-számot. Ha ezeket inkább nem vinnénk haza, itt a megoldás: a házi worcester szósz!
Hozzávalók 1,5 dl szószhoz:
- 250 ml almaecet
- 125 ml szójaszósz
- 50 g barnacukor
- fél teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál mustár
- fél fej vöröshagyma felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 csapott mokkáskanálny őrölt fahéj
- fél mokkáskanál őrölt bors
- A hozzávalókat tegyük egy serpenyőbe, és forraljuk fel.
- Takarékon folytassuk a főzést 20 percig.
- Engedjük át egy sűrű szűrőn, és tegyük csavaros üvegbe.
A hűtőben hónapokig eláll. Hát, nem egyszerű? :)
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat is:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven