Pirított brokkolisaláta | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Pirított brokkolisaláta

Itt van a brokkoli szezonja, és ma valami rendhagyót készítek belőle: brokkolisalátát! Aztán mehet persze melegen köretnek is, vagy valami jófajta mártással akár diétás vacsinak is, ez már rajtad áll! :)

Hozzávalók két adaghoz:

  • 1 kis fej brokkoli
  • 2 csipet fokhagymapor
  • 2 evőkanál mandulaforgács
  • olaj
  • só, bors
  1. A brokkolit szedjük rózsáira, és ezeket vágjuk félbe. Sós vízben pár perc alatt főzzük roppanósra.
  2. Közben a mandulaforgácsot pirítsuk meg egy serpenyőben. Nem kell alá olaj, és vigyázni kell, hamar odaég.
  3. Ha elkészültünk, tegyük félre a mandulát, és a serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat.
  4. A leszárogatott brokkolinak minden oldalát pirítsuk meg benne.
  5. Ízesítsük fokhagymával, sóval és borssal, végül hintsük meg a mandulaforgáccsal is.

Extra tipp: tahini öntettel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc

További recepteket ITT találsz.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.