Napraforgó veganéz | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Napraforgó veganéz

Mit tudunk a majonézről? Hát, azt, hogy finom… Meg hizlal… Meg csak mértékkel… Meg azt, hogy a bolti elég sok adalékot tartalmaz, de a házi meg kicsit macerás…

És mit tudunk erről a veganézről? Hogy finom… Meg egészséges (!), mert van benne egy csomó fehérje, vitamin, ásványi anyag, viszont koleszterin semmi, nem tartalmaz tojást, a tubusos majonézek adalékanyagairól és tartósítószereiről nem is beszélve. Meg hogy jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, másrészt ez a kalória nem is az a kalória, ha értitek, mire gondolok.

Szóval: mindenki figyelem, jön a házi veganéz!

Hozzávalók egy tálkához:

  • 100 g natúr napraforgómag
  • 50 ml tejszín (én rizstejszínt használtam)
  • fél citrom leve
  • 1 kávéskanál só

 

  1. Forrázzuk le a napraforgómagot annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Hagyjuk állni 15 percet.
  2. Ekkor öntsük rá a tejszínt, ízesítsük sóval és citromlével, és egy botmixer segítségével pépesítsük. Ha szükséges, 1-2 evőkanál vízzel hígítsuk, így pár perc alatt akár teljesen krémessé dolgozható. Az enyém kicsit darabos maradt, de itt pont ez volt a cél, hiszen egy finom salátára szántam öntetként.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: pár perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.