Mit tudunk a majonézről? Hát, azt, hogy finom… Meg hizlal… Meg csak mértékkel… Meg azt, hogy a bolti elég sok adalékot tartalmaz, de a házi meg kicsit macerás…
És mit tudunk erről a veganézről? Hogy finom… Meg egészséges (!), mert van benne egy csomó fehérje, vitamin, ásványi anyag, viszont koleszterin semmi, nem tartalmaz tojást, a tubusos majonézek adalékanyagairól és tartósítószereiről nem is beszélve. Meg hogy jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, másrészt ez a kalória nem is az a kalória, ha értitek, mire gondolok.
Szóval: mindenki figyelem, jön a házi veganéz!
Hozzávalók egy tálkához:
- 100 g natúr napraforgómag
- 50 ml tejszín (én rizstejszínt használtam)
- fél citrom leve
- 1 kávéskanál só
- Forrázzuk le a napraforgómagot annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Hagyjuk állni 15 percet.
- Ekkor öntsük rá a tejszínt, ízesítsük sóval és citromlével, és egy botmixer segítségével pépesítsük. Ha szükséges, 1-2 evőkanál vízzel hígítsuk, így pár perc alatt akár teljesen krémessé dolgozható. Az enyém kicsit darabos maradt, de itt pont ez volt a cél, hiszen egy finom salátára szántam öntetként.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: pár perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven