Amikor már 5 fokkal melegebb van a pár héttel ezelőttihez képest, én már tavaszt kiáltok, és hiába elég csípős még a szél, valahogy nagyon mégsem akaródzik bemenni a négy fal közé.
Egy kicsit süt csak ki a nap, és már nyitom is ki a kabátom, hagy’ érje szegény, hónapok alatt elszürkült bőrömet a friss levegő és a fény, amire ilyenkor már annyira ki vagyok éhezve.
Pont ezért persze sokkal jobban át tudok fázni, szóval jól jön ez a minden porcikát átmelegítő leves, és jobban bírom kinn.
Fantasztikusan egyszerűen elkészíthető, és nem utolsó sorban pedig egészséges, tápláló, sőt, az emésztést is segíti.
Hihetetlen, de egyetlen tányérkája fedezi a napi vasszükséglet kétharmadát, a káliumbevétel felét, a kalciumbevétel ötödét, és emellett rengeteg benne még az A- és a K-vitamin is.
Hozzávalók 1-2 adaghoz:
- 200 g csicseriborsó (előző este beáztatva vagy konzerv)
- 50 g zellergyökér
- 100 g tejszín (én rizstejszínt használtam)
- 300 ml víz
- 1 evőkanál citromlé
- só
- 1 marék dió a díszítéshez
- A dió és a citromlé kivételével főzzük össze az alapanyagokat, majd pürésítsük.
- Ízesítsük citrommal és díszítsük dióval ízlés szerint.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
További recepteket ITT találsz.
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket! Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet |