Szeretem az egyszerű édességeket, az olyanokat, amiket vendégváráshoz is jó előre el lehet készíteni. Hogyha még egészséges oldala is van, az pedig teljesen felvillanyoz mindenkit. :)
Itt van pl. a quinoa, az egyik legújabb szuperélelmiszer a konyhámban. Ez a dél-amerikai növény a rizshez hasonlóan készíthető el, az íze is olyasmi, kivéve, hogy sokkal több benne a fehérje, rengeteg a többféle B- és C-, E-vitamin. Nagyon, de nagyon jó lúgosító, természetesen gluténmentes, és nem utolsó sorban nem liftezik tőle a vércukor, így fogyókúrában is jól beválik.
Érdekesség, amit kevesen szoktak tudni róla, hogy a quinoa valójában nem is gabona, hanem egy kétméteresre is megnövő leveles növény magja, ami a legjobban 3-4000 méteren érzi magát.
Ebből készült ez a puding, és már meg is ettük, amikor rájöttem, hogy ma eredetileg chia pudingot akartam csinálni, csak mellényúltam a polcon. :) De sebaj, az lesz a következő desszert!
Hozzávalók két adaghoz:
- 500 ml tej (én rizstejet használtam)
- 100 g quinoa
- 1 csipet só
- 2 evőkanál nádcukor (vagy bármilyen más édesítő)
- fél csomag vaníliás cukor
- Ha nem hántolt quinoát vettünk, a magokat áztassuk be, és addig cseréljük a vizet rajta, amíg az habzik. Ezt azért fontos, hogy a héjából kioldódó keserű íz ne kerüljön az ételünkbe.
- Ezután keverjük össze a többi hozzávalóval, és főzzük 3/4 órát.
Extra tipp: tálaljuk dióval vagy karamellszósszal.
Jó étvágyat!
Főzési idő: 45 perc
További recepteket ITT találsz.
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket! Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet |