Répás muffin | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Répás muffin

Isteni, de tényleg isteni vegán muffin (nem csak) nyusziknak. :) Felejtsd el, amit eddig a vegán sütikről hallottál. Felejtsd el, amit eddig a répás sütikről hallottál. Inkább próbáld ki ezt, és készülj a repeta adaggal.

Az idei húsvét úgy esik, hogy nem tudtam elkészíteni a szokásos görög kalácsot, mert bizony a frissen kibővült családom mellett mostanában nem sok időm jut a konyhában. Viszont megtaláltam ezt a villámgyors répás muffint, ami úgy bejött mindenkinek, hogy már a múlt héten is kétszer kellett megsüssem zsinórban, szóval, szerintem mára is tuti választás. :)

Hozzávalók 10 muffinhoz:

  • 150 g répa finomra reszelve
  • 100 g liszt (lehet részben vagy teljesen teljes kiőrlésű)
  • 100 g nádcukor
  • 50 g kókuszolaj
  • 60 g tejszín (én szójatejszínt használtam)
  • 40 g tej (én szójatejet használtam)
  • 50 g mazsola beáztatva
  • 50 g dió durvára törve
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/4 -1/4 teáskanál őrölt fahéj és őrölt gyömbér
  • csipet só

Díszítés: kókuszkrém (egy konzerv) és színes cukorszórás

  1. A mazsolát áztassuk be forró vízbe, a diót pedig törjük össze durva szemcsésre.
  2. Amíg a mazsola puhul, a sütemény száraz alapanyagait alaposan keverjük el egy tálban.
  3. Öntsük bele a nedves hozzávalókat, és a diót, majd mazsolát is.
  4. Előmelegített sütőben süssük 170 fokon 25-30 percig. Miután kivettük, díszítés előtt hagyjuk kihűlni.
  5. A kókuszkrémet keverjük ki egy csipet sóval és kevés cukorral. Ezután töltsük habzsákba, díszítsük a muffinokat, majd szórjuk meg dekorcukorral.

Extra tipp:  Ha nincs muffin formánk, egyben megsütve is nagyon finom lesz ez a sütemény! Ilyenkor azonban kicsit hosszabb sütési idővel kell számolni.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc bekeverés + sütés

További recepteket ITT találsz.


leves_cover.jpgTetszett ez a recept?
Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk.
Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT.
Bővebb infót is találsz róla ITT.
 
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzetkönyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.