Vegán lakomák VI | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vegán lakomák VI

Sokan, ha a vegán étkezés kerül szóba, egy szép zöld rétet látnak maguk előtt, ahol pár ember békésen legelészik. :))) Persze ez a legkevésbé sem igaz, bajban is lennénk így télvégén, amikor nemhogy egy fia legelő sincs, de hazai zöldségekből is soványka a választék. ;) Ilyenkor jönnek jól csodálatos gyökérzöldségeink, amiket szerencsére számtalan ízben és módon lehet elkészíteni. Laktatóak, táplálóak, és a legkisebb zöldségesnél is beszerezhetők.

Hozzávalók:

A grillzöldségek

  • 2 nagy zellergumó
  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 cukkini (fehérrépa is lehet)
  • 5-10 ek olaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál rozmaring
  • fél mokkáskanál fokhagyma granulátum
  • pár csepp füstaroma
  1. A zellert, sárgarépát és cukkinit csíkokra vágjuk, majd összeforgatjuk a többi hozzávalóból készült páccal.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon puhára sütjük.
  3. Amíg sülnek a zöldségek, nyugodtan elkészíthetjük a szószt hozzá, és sós vízben kifőzhetjük a szükséges mennyiségű krumplit.
A rukkola pesto
  • 1 marék rukkola
  • 2 marék madársaláta
  • fél marék dió
  • 7 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál élesztőpehely
  • 1 mokkáskanál só

A hozzávalókat aprítóban turmixoljuk krémesre.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc

További recepteket ITT találsz.

 

 
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzetkönyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.