Sokan, ha a vegán étkezés kerül szóba, egy szép zöld rétet látnak maguk előtt, ahol pár ember békésen legelészik. :))) Persze ez a legkevésbé sem igaz, bajban is lennénk így télvégén, amikor nemhogy egy fia legelő sincs, de hazai zöldségekből is soványka a választék. ;) Ilyenkor jönnek jól csodálatos gyökérzöldségeink, amiket szerencsére számtalan ízben és módon lehet elkészíteni. Laktatóak, táplálóak, és a legkisebb zöldségesnél is beszerezhetők.
Hozzávalók:
A grillzöldségek
- 2 nagy zellergumó
- 2 nagy sárgarépa
- 1 cukkini (fehérrépa is lehet)
- 5-10 ek olaj
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 mokkáskanál rozmaring
- fél mokkáskanál fokhagyma granulátum
- pár csepp füstaroma
- A zellert, sárgarépát és cukkinit csíkokra vágjuk, majd összeforgatjuk a többi hozzávalóból készült páccal.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon puhára sütjük.
- Amíg sülnek a zöldségek, nyugodtan elkészíthetjük a szószt hozzá, és sós vízben kifőzhetjük a szükséges mennyiségű krumplit.
A rukkola pesto
- 1 marék rukkola
- 2 marék madársaláta
- fél marék dió
- 7 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál élesztőpehely
- 1 mokkáskanál só
A hozzávalókat aprítóban turmixoljuk krémesre.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
További recepteket ITT találsz.
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket! Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet |
Facebook hozzászólások