Tavaszi kifli | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Tavaszi kifli

Parádés reggelire vágysz? Vagy egy könnyű ebédre? Netán különleges vendégvárót keresel? Jó helyen jársz! Ez a tavaszi kifli mindnek tökéletesen beillik.
És már ugyan, ki ne szeretne egy kicsit csalni a konyhában? :) 15 perc effektív munkával valami olyat készíteni, amitől mindenkinek leesik az álla? És azok az illatok… :)

Hozzávalók hat kiflihez:

  • 400 g leveles kelttészta
  • 80 g friss spenót
  • 20 g rukkola
  • 2 szál újhagyma
  • 40 g zellergumó
  • 1 kávéskanál petrezselyem
  • 1 mokkáskanál szárított fodormentalevél
  • olaj, só, bors
  • szezámmag a díszítéshez

Amíg a sütőt előmelegítjük, készítsük el a tölteléket.

  1. Egy kávéskanál olajon pároljuk meg a felkarikázott újhagymát, majd keverjük hozzá a finomra reszelt zellergumót is.
  2. Hamar isteni illata lesz, ekkor dobjuk rá a csíkokra vágott spenótot, a rukkolát és a fűszereket. Takarékon pároljuk, amíg a zöldek összeesnek.
  3. Közben csomagoljuk ki a tésztát. Ezeket az előre elkészített tésztákat jellemzően tekercsben árulják, amit kicsomagolva egy kb. 20 x 30 cm-es téglalapot kapunk. Ezt vágjuk keresztben hat egyenlő részre úgy, hogy az öt háromszög kivágása után maradó két szélső kisebb darabot is összeforgatjuk és összenyomkodjuk.
    A leírásnál jóval egyszerűbb megcsinálni, erről csatoltam egy rajzot. teszta.jpg
  4. Ezután a tölteléket osszuk el egyenlően a háromszögek között, majd a szélesebb végétől kezdve tekerjük fel a kifliket. Nyomkodjuk össze a végüket, és tegyük tepsibe.
  5. Kenjük meg vízzel, szórjunk rá szezámmagot, és 200 fokon 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Extra tipp: az előre gyúrt tészták között vannak “véletlenül vegán” készítésűek is. Érdemes megnézni a címkét!

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc + sütés

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.