Mustáros rakott krumpli | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Mustáros rakott krumpli

Kétféle ember van: az egyik, aki imádja a mustárt, és ebből van a jóval több. :) Nekik ajánlom a most következő receptet, amihez egy igazán különleges, házi mustárkülönlegességet használtam.

  • 650 g krumpli
  • 75 g szárított paradicsom
  • 150 g tejszín (én rizstejszínt használtam)
  • 2 púpozott evőkanál magos mustár
  • 1 kávéskanál szárított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  1. A krumplit főzzük meg sós vízben, héjában. Amíg fő, készítsük elő a többi hozzávalót. A felaprított fokhagymát és a mustárt jól keverjük el tejszínben, a paradicsomokat pedig forrázzuk le, ha szükséges.
  2. Amikor már majdnem puha a krumpli, engedjünk rá hideg vizet, és húzzuk le a héját.
  3. Egy tűzálló tál alját olajozzuk ki, majd rétegezzük le a karikázott krumplit. Tegyünk közé szárított paradicsomot, fűszerezzük, és végül öntsük le a tejszínes szósszal. Kicsit mozgassuk meg, hogy a lé mindenhová befolyhasson.
  4. Süssük 200 fokon, amíg a teteje barnulni nem kezd.

Extra tipp: a sózásnál vegyük figyelembe, hogy a szárított paradicsom is sós.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc + sütés

 

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat