Igen, újra quinoa. (És eper! És csoki! :) De menjünk csak sorjában.)
A receptek nagy része egyértelműen sósan használja fel a quinoát, pedig ez is csak olyan alapanyag, mint pl. a rizs. Teljesen semleges az íze, így tényleg bármi lehet belőle, amit szeretnénk. Én a múltkor is édesen készítettem, és nagyon jól bevált. Lássuk, mit tud most az eperrel!
A csoki-eper bevett párosát egy szép adag rumos feketekávéval dobtam fel, és lám, a végeredmény rögtön valami egész más: ha lehet, még sokkal harmonikusabb kombináció. Az étcsoki és a kávé eltérő kesernyéssége, a rum és az eper illatával tényleg bámulatos ízélmény, és még öntet sem kell hozzá, a quinoa golyók olyan puhák és szaftosak magukban, hogy egymás után csúsznak majd le a torkunkon.
Hozzávalók 2 kehelyhez:
- 50 g quinoa
- 20 g étcsokoládé finomra reszelve
- 1 dupla feketekávé
- 1/2 mokkáskanál rumaroma
- 2 evőkanál nádcukor
- 1 kis csipet só
- 2 marék eper
- A kávét öntsük fel kb. fél liter vízzel, édesítsük, öntsük bele a rumaromát, és leheletnyit sózzuk is meg. Az a pici só nagyon fontos, ez fogja majd “összehúzni” az ízeket, ezért semmiképp se hagyjuk el. Így főzzük puhára a quinoát kb. 25 perc alatt. Az elfőtt vizet főzés közben pótolni kell, de a végére hagyjuk elpárologni a levet. Amikor a víz elfőtt, reszeljünk bele 10 g étcsokoládét.
- Hagyjuk kihűlni, majd formázzunk belőle 2 cm átmérőjű golyókat.
- Hempergessük meg a golyókat a maradék reszelt csokoládéban, és negyedelt eprekkel halmozzuk a kelyhekbe.
Extra tipp: ha nagyon puha a massza, készítsünk kisebb golyókat belőle.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc
További recepteket ITT találsz.
Tetszett ez a recept? Akkor iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:
|