Reteksaláta | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Reteksaláta

Olyan sokáig volt majdnem tavasz, olyan sokáig vártunk a nyárra, és lám, végre eljött. Vele megérkezett a sok zöld, a friss ételek, kezdenek érni a legszebb évszak díszei. Hirtelen mindennek “íze” lesz, és csak csodálkozunk: hogyan nem vettük észre eddig, ami ennyire hiányzott?

Mert ha friss, napérlelte zöldségekből dolgozunk, akkor mindennek szinte magától lesz íze, üdítő, egészséges íze, tele vitaminokkal, simogatva még torkunkat is, ahogy lenyeljük. Ilyenkor salátával tévedni nem lehet! :)

Gyönyörű tálat hoztam, benne pedig kis csavarral: nem kell hozzá fejes salátát venni, mert ez levél itt nem más, mint a retek zöldje.


Hozzávalók egy közepes tálhoz:

  • 1 csomag retek gumója és zöldje
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 csipet reszelt citromhéj
  • 2 szál kapor zöldje összevágva
  • bors, só
  1. A megmosott retek zöldjét vágjuk csíkokra, a gumóját pedig egy centis kockákra. Keverjük össze őket egy tálban.
  2. Borsozzuk, csavarjuk rá a citromot, szórjuk rá a citrom héját. A salátát keverjük el az olívaolajjal, sózzuk, és szórjuk meg friss kaporral.

Rögtön tálaljuk!

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 5 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.