Napfelkelte koktél | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Napfelkelte koktél

Közeledik Szent Iván éjszakája (június 23-24), amikor az év legrövidebb éjszakáját hagyományosan megünnepeljük, de jó tudni, hogy a valóban legrövidebb éjszaka kicsit előbb, 20-áról 21-ére virrad.

Fantasztikus, hogy mostanában szinte egyfolytában világos van, legalábbis 16 órát a 24-ből, és még a levegő illata is más, az ember kedve pedig tényleg egyre jobb és jobb! :)

A nyári napforduló alkalmából ajándékozza meg magát mindenki egy ilyen gyönyörű színű és szuperegészséges itallal, ami pontosan azonban a színekben pompázik, mint az ég fog reggel öt óra előtt pár perccel.

Figyelem: kezdődik a csillagászati nyár! :)


 

Hozávalók egy nagy pohárhoz:

  • 1 marék eper
  • 2 narancs kifacsart leve
  1. Az epret botmixerrel pépesítsük, és töltsük bele a pohárba.
  2. Narancslevet lassan csurgassuk rá egy kanál segítségével. Ehhez a kanalat lefelé fordítva tartsuk az epervelő fölé, és erre folyassuk rá a narancslevet. A narancslé átküzdi magát az epren, miközben az szépen feljön a tetejére, a kontúrok pedig gyönyörűen összemosódnak, akárcsak a napfelkelte színei a horizonton.

Extra tipp: eper helyett használhatunk meggyet vagy más piros bogyós gyümölcsöt is.

Egészségünkre!
Elkészítési idő: 5 perc

További recepteket ITT találsz.

Tetszett ez a recept?
Akkor iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!

Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:

553abcbb93346.png 553abd12c58f6.png

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.