Hatalmas tzatziki-rajongó vagyok. Akik esetleg ezt nem értenék, le kell írnom, miért, és micsoda fantasztikus étel ez.
Mire jó a tzatziki:
- Grillezett ételek mellé.
- Sült krumplihoz.
- Tepsis krumplihoz.
- Kenyérre. Zsemlére. Pirítósra.
- Kiflit belenyomkodni.
- Mártogatósnak.
- Briám mellé.
- Sós sült tészták mellé.
- Mindenféle tepsiben sült étel mellé.
- Önmagában.
Van még kérdés? Ja, hogyan lehet vegán módra elkészíteni? :)
Hozzávalók egy közepes tálhoz:
- 300 g növényi joghurt
- 100 g Joya Cremesse (vegán tejföl)
- 1 kígyóuborka
- 1 gerezd fokhagyma finomra reszelve
- 1 evőkanál olívaolaj ( a krétai az igazi!)
- só, bors
- A hámozatlan uborkát durva reszelőn reszeljük le. Nem szabad alatta állnia a lének, ezért ha szükséges, kicsit nyomkodjuk ki.
- Kézzel keverjük össze a többi hozzávalóval.
Extra tipp: Hagyjuk összeérni az ízeket, és hidegen tálaljuk. Locsoljuk meg olívaolajjal és nyomjunk a közepébe egy olívabogyót is.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven