Vegán tzatziki | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vegán tzatziki

Hatalmas tzatziki-rajongó vagyok. Akik esetleg ezt nem értenék, le kell írnom, miért, és micsoda fantasztikus étel ez.

Mire jó a tzatziki:

Van még kérdés? Ja, hogyan lehet vegán módra elkészíteni? :)

Hozzávalók egy közepes tálhoz:

  • 300 g növényi joghurt
  • 100 g Joya Cremesse (vegán tejföl)
  • 1 kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma finomra reszelve
  • 1 evőkanál olívaolaj ( a krétai az igazi!)
  • só, bors
  1. A hámozatlan uborkát durva reszelőn reszeljük le. Nem szabad alatta állnia a lének, ezért ha szükséges, kicsit nyomkodjuk ki.
  2. Kézzel keverjük össze a többi hozzávalóval.

Extra tipp: Hagyjuk összeérni az ízeket, és hidegen tálaljuk. Locsoljuk meg olívaolajjal és nyomjunk a közepébe egy olívabogyót is.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.