Íme, egy illatos leves, amiben nincsenek kompromisszumok. :)
Először is, nem kell lemondani a vitaminokról, hiszen nyers benne a gyümölcs.
Vegán leves ellenére a tejes krémesség sem hiányzik, hiszen a mandula nagyon szépen elvégzi az ezzel kapcsolatos teendőket, plusz még fehérjékkel és jótékony olajakkal tartalmassá is teszi a levest. :)
Gyorsan elkészül, mert kettő, azaz kettő perce mindig akad az embernek egy igazi finomságra. Legalábbis az effektív munkára, amit jelent. Két perc? Valljuk be, ez elég nagy szó, hiszen ennél még megenni is több időbe telik a levest! :)
Ez a receptem megjelent a 108 Magazin 64., szeptemberi számában is.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 100 g hántolt (blansírozott) mandula
- 4 érett körte
- 40 g nádcukor
- 1/2 citrom leve
- 2 csipet vaníliapor
- 2 csipet reszelt citromhéj
- A mandulát áztassuk be meleg vízbe legalább 3 órára. Időszűkében bő vízben forralhatjuk is 15 percig, de akkor a leves már nem lesz teljesen nyers.
- A levest robotgéppel állítsuk össze. A mandulát turmixoljuk el másfél dl vízzel, majd amikor elégedettek vagyunk a krémességével, adjuk hozzá a többi hozzávalót is.
- Nyers körteszeletekkel tálaljuk.
Extra tipp: ez a leves tálaláskor “nagyon örül” még egy kis fahéjszórásnak is.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 2 perc + a mandula előkészítése
További recepteket ITT találsz.
Ha tetszett ez a recept, akkor kattints ide, és nézd meg a Csodalevesek c. kiadványomat is! :)
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!