Erdélyi savanyúkáposztaleves vega módra | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Erdélyi savanyúkáposztaleves vega módra

Édesanyám mindig azt mondta: nem az évszakhoz kell öltözni, hanem az időjáráshoz.
Igen anyu, igazad van. :) Én se a hűtőben figyelő görögdinnyét kívánom ma, hanem egy jó, tartalmas levest. Júliusban levest? Hát, most mit csináljak, ha egyszer októberi az idő??? ;)

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 300 g savanyú káposzta
  • 250 g krumpli
  • 250 g növ. tejszín (én szójatejszínt használtam)
  • 250 g vega füstölt virsli
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél kávéskanál köménymag
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika, csípős pirospaprika ízlés szerint, 1 evőkanál bio ételízesítő, 1 evőkanál ecet, só
  • olaj
  1. A vega virslit vágd kisebb kockákra, és pár evőkanálnyi olajon pirítsd át egy nagy lábosban.
  2. Ezen az ágyon párold meg az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és köménymagot, rendre pár percenként hozzáadva őket.
  3. Vedd le a tűzről, és hintsd meg a pirospaprikával.
  4. Ezt a jó magyaros alapot öntsd fel egy liter vízzel, ízesítsd sóval és kis ételízesítővel. Adj hozzá a felaprított káposztát is. Tedd vissza a tűzre, és forrald fél órát.
  5. Ezalatt tisztítsd meg a krumplit, és kockára vágva add a leveshez, amit így további tíz percig főzd.
  6. Utoljára a tejszínt keverd be egy evőkanálnyi ecettel és egy kis levessel, majd az egészet visszaöntve a nagy fazékba, főzd össze a levesedet.
  7. És most jól figyelj, mert a végén “meg fog szólalni”! ;)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
♥ Görög vegán

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.