Édesanyám mindig azt mondta: nem az évszakhoz kell öltözni, hanem az időjáráshoz.
Igen anyu, igazad van. :) Én se a hűtőben figyelő görögdinnyét kívánom ma, hanem egy jó, tartalmas levest. Júliusban levest? Hát, most mit csináljak, ha egyszer októberi az idő??? ;)
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 300 g savanyú káposzta
- 250 g krumpli
- 250 g tejszín (én szójatejszínt használtam)
- 250 g vega sonka vagy vega füstölt virsli
- fél fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél kávéskanál köménymag
- 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika, csípős pirospaprika ízlés szerint, 1 evőkanál bio ételízesítő, 1 evőkanál ecet, só
- olaj
- A sonkát vagy virslit vágjuk kisebb kockákra, és pár evőkanálnyi olajon pirítsuk át egy nagy lábosban.
- Ezen az ágyon pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és köménymagot, rendre pár percenként hozzáadva őket.
- Vegyük le a tűzről, és hintsük meg a pirospaprikával.
- Ezt a jó magyaros alapot öntsük fel egy liter vízzel, ízesítsük sóval és kis ételízesítővel. Adjuk hozzá a felaprított káposztát is. Tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fél órát.
- Ezalatt tisztítsuk meg a krumplit, és kockára vágva adjuk a leveshez, amit így további tíz percig főzünk.
- Utoljára a tejszínt keverjük be egy evőkanálnyi ecettel és egy kis levessel, majd az egészet visszaöntve a nagy fazékba, főzzük össze a levesünket.
- És most jól figyeljünk, mert a végén “meg fog szólalni”! ;)
Megjegyzés: a leves a sonkától vagy a virslitől függően gluténmentes.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán – A mindennapi Superfood
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven