Egészségkeksz 2 + 2 fél hozzávalóból | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Egészségkeksz 2 + 2 fél hozzávalóból

A minap teát kortyolgatva annyira megkívántam mellé a kekszet, hogy azt el nem tudom mondani. Nincs is annál jobb, mint egy korty teát egy falat keksszel váltogatni, és közben csak nézni magunk elé békésen: szabályosan felér egy mantrával.

Most már azt mondom, hála Istennek, nem volt itthon semmiféle keksz, mert másnap így kezdtem el egészséges recepteket keresni. Találtam is egy két hozzávalósat (banán és kókuszreszelék), de amikor nekikezdtem, egyszerűen nem tudtam megállni, hogy ne illatosítsam meg valamivel.
Egy négy hozzávalós keksz persze már nem olyan bámulatos, de igazán megéri az a kis ízesítés, mert így lesz igazán melengető íze a keksznek. Asszem, én márciusig ezt eszem. :)

Hozzávalók 8 db nagy kekszhez:

  • 2 érett banán
  • 100 g kókuszreszelék
  • fél bio citrom héja
  • két csipet vaníliaőrlemény
  1. A banánokat hámozzuk meg, és egy tálban nyomkodjuk össze villával.
  2. Keverjük bele a kókuszreszeléket és reszelt citromhéjat, ízesítsük vaníliával.
  3. Ezután kézzel formázzunk a masszából először golyókat, majd ebből kilapított korongokat. Villával fejezzük be a nyomkodást, így lesz szép minta a kekszek tetején.
  4. Süssük 20-25 percet 180 fokon, amíg a széle barnulni kezd, és ezután még 1-2 percet felső sütéssel (grillezéssel). Az utolsó lépésben már ne hagyjuk magára, mert könnyen megég.
 Tetszett ez a recept?
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!

Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:

 

553abcbb93346.png 553abd12c58f6.png

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.