Örvénytorta | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Örvénytorta

Pont egy éve, hogy egy barátom kb. kihívásként megosztotta ezt a videót a facebookos falamon. Nem mondom, hogy azóta folyamatosan próbálkoztam volna a megvalósítással, de azért NA! ez mégsem volt olyan egyszerű dolog, kellett neki az idő. :) Persze a recept maga teljesen egyszerű, és még gyors is, de van olyan étel, amit az ember már a tervezés fázisában ízlelgetni szeret.

Ez a rakott torta lesz az a fogás, amin az asztalnál először meglepődnek, aztán kíváncsiak lesznek, majd elhangzik a “de csak egy kicsit” meg a “nahát, ebben mi van?”, aztán meg a “kérek még egyet“. :)

Egyétek magában, rengeteg, akár többféle savanyúval és salátával.

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű formához:

  • 270 g leveles tészta (az előre csomagolt tökéletes)
  • 175 g padlizsán
  • 175 g cukkini
  • 200 g sárgarépa
  • 250 g Joya joghurt
  • 250 g Joya Cremesse (növényi tejföl)
  • 75 g reszelt sajt (én növényi sajtot használtam)
  • 40 g csicseriborsóliszt
  • 150 g édesítetlen tej (én mandulatejet használtam)
  • só, bors
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  1. A padlizsánt vágjuk félcentis szeletekre, a cukkinit és sárgarépát is hasonlóra gyaluljuk le.
  2. Egy kiolajozott sütőformába fektessük le a tésztát. Kívülről befelé haladva rakjuk le benne a zöldségeket úgy, hogy élére állítjuk a szeleteket, és rakjuk őket olyan szorosan, hogy megtartsák egymást. Így tudunk szépen fokozatosan kívülről befelé haladni, és megtölteni a formát.
  3. Amikor készen van az “örvény”, készítsük el a szószt. Keverjük bele a joghurtba a tejfölt, a sajtot, a csicseriborsólisztet és a tejet. Ízesítsük aprított fokhagymával és a fűszerekkel. Ezzel a szósszal öntsük le a tortát.
  4. 200 fokon süssük 30 percet. Szeletelés előtt mindenképp hagyjuk hűlni.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 50 perc

Tetszett ez a recept? :) Nézd meg legújabb főzőtanfolyamaimat és töltsd le a két ajándék receptgyűjteményt!

Növényi Tejek és Tejtermékek Főzőtanfolyam
Kezdő Vegán Főzőtanfolyam
Görög Vegán Főzőtanfolyam
Szendvicskrémek és Bűntelen édességek Főzőtanfolyam

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.