Zebrák és vadmalackák ihlette food design, fantasztikusan krémes, tésztájában ruganyos falatok, és igazából nem sok itt a liszt sem, viszont van egy klassz vegán vaníliás krém, meg egy kis dió és sok banán.
A recept egyszerű, és szuper, hogy bármikor neki tudsz fogni, mert a hozzávalók különösebb előkészületek nélkül elővarázsolhatók egy átlagosan felszerelt spejzból. Próbáld ki! :)
Hozzávalók egy 15×20 cm-es formához:
A TÉSZTA
200 g banán
150 ml növényi tej
100 g zabpehely
75 g darált dió (apróra tört is tökéletes)
175 g liszt
50 g olaj
50 g nádcukor
fél zacskó sütőpor
fél vaníliás cukor
A VANÍLIÁS KRÉM
200 g növényi tejszín
400 g növényi tej
1 csomag vaníliás cukor + 2 csipet vaníliapor
40 g keményítő
3 evőkanál cukor
A tészta száraz alapanyagait jól keverjük össze egy tálban, egy másikban pedig a nedveseket is, a banánt pedig törjük össze egy villával.
Vegyítsük össze a mindent, és kész is a tészta masszája.
Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát.
Fél óra alatt kisül a sütemény. Ha szükséges, végezzünk tűpróbát, hogy nem maradt-e nyers a közepe.
Közben készítsük el a vaníliás krémet. A tejben keverjük el az összes többi hozzávalót, és főzzük fel a krémet.
Ha teljesen kihült, a piskóta, vízszintesen vágjuk három részre, ésl kenjük meg a sütemény két rétegét. A harmadikat borítsuk rá, és kész is.
Hűtőben kell tartani, egy-két napon belül jó elfogyasztani.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Ha tetszett, hasonlókat ITT találsz.
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek
A Mindennapi Superfood
Végezetül innen letöltheted a két ajándék receptgyűjteményt is.