Magyaros vegán bableves | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Magyaros vegán bableves

 Ajándékozz karácsonyra főzőtanfolyamot!
Az akció részleteiért KATT IDE

És még mondják, hogy a magyaros ízekhez nem passzol a vegánság! :) Meg, hogy a hagyományos ételeket el lehet felejteni, ha az állati eredetű hozzávalókat a boltban hagyjuk.

Ugyan már! :) Ez az a levesem, amit egyszer a messzi földről ide látogató kedves vegán barátaimnak megfőztem, amikor vendégül láttam őket az otthonomban. Hála az utóbbi években nyílt, sok egészséges budapesti étteremnek, igazán volt mit enniük napi szinten, de a magyaros ételek így is kimaradtak. Pedig nem jártál egy országban, ha nem kóstoltad a konyháját. Viszont egy vegán számára ez itt majdhogynem lehetetlen, mivel a magyaros ételek többsége elég messze van a növényi táplálkozástól.

Kár lett volna érte, mert lenyűgözte őket a gazdag paprika íz és a gyönyörű színek ebben a tartalmas levesben.

Bevallom, büszke voltam magamra, pedig az érdem nem az enyém, hanem a magyar konyháé. <3
Köszönöm, köszönjük! :)

Hozzávalók 3-4 személyre

  • 250 g tarkabab pár órára beáztatva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • fél zellergumó
  • fél zöldpaprika
  • fél szál gabonakolbász
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 1 kávéskanál természetes füstaroma
  • 1 babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál ecet
  1. Olajon futtassuk meg az elmorzsolt gabonakolbászt és az apróra vágott fokhagymát.
  2. Tegyük bele az ízesítőket, sorjában a paprikakrémet, a pirospaprikát, a köményt, a füstaromát és a babérlevelet. Adjuk hozzá a leszűrt babot is, dobjuk bele az egész hagymát és paprikát.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és főzzük háromnegyed órát lassú tűzön.
  4. Ezután tegyük bele a felkarikázott répákat és a zeller, is. Így hagyjuk még rotyogni fél órát.
  5. Amikor kész, zárjuk el, ízesítsük ecettel, és már kész is.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 80 perc

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat is:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.