Vegán marhahús-pótló | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vegán marhahús-pótló
Avagy a Bocibarát vegadarált

Drága édesanyám imádja a prézlis karfiolt, engem meg a világból ki lehet kergetni az illatával is. Szóval, nem vagyok egy nagy karfiolrajongó.

Illetve eddig nem voltam. Aztán megláttam egy receptet.
Kicsit felturbóztam, szájam ízére szabtam, és csak ámulok és bámulok. Az eredmény egyszerűen mennyei! Tanulság, hogy nincs olyan, hogy nem szeretek egy zöldséget, csak meg kell tanulni elkészíteni, vagy inkább a saját ízlésünk szerint elkészíteni. És a sós vízben főzésnél nekem még az is jobb, ha nyersen eszem azt a zöldséget. :)

Hozzávalók kb. 25-30 dkg-hoz:

  • fél fej karfiol
  • 125 g dió
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kk balzsamecet
  • 1 kk bio ételízesítő
  • fél kk só, bors
  1. A karfiolt szabadítsuk meg a zöldjétől, és szedjük kisebb rózsákra. Késes aprítóban daráljuk össze a többi hozzávalóval, és ha szükséges, közben töltsünk hozzá fél-egy dl vizet.
  2. Ezután öntsük át egy nagy serpenyőbe, és kezdjük el pirítani.
  3. Közepes lángon időnként megkeverve süssük, amíg rozsdabarna nem lesz. Kb. fél óra alatt megvan.

Extra tipp: Érdemes egyszerre többet csinálni belőle, jól viseli a fagyasztást is.

Az eredeti receptet itt találjátok
http://laveganista.blog.hu/2013/03/25/vegan_daralt_marhahus

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.