Medvehagymás szendvicskrém | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Medvehagymás szendvicskrém

Tegnap délután fontos találkozóm volt. Unokanővéremnek adtam vissza a kölcsön baba-légzésfigyelőt, mivel nekünk már nincs rá szükségünk, nekik viszont talán két hét múlva már ismét. :) Hát, igen, így bővül a család mindkét oldalon. :)
Szóval, a légzésfigyelő visszavándorolt, és én nem akartam üres kézzel menni. Viszont csak a Hollán Ernő utcai Stelázsi esett útba, ami bármilyen izgalmas hely is, most sajnos nem volt a legideálisabb beszerzési forrás. Nagyrészt házi lekvárokat és szörpöket találtam, amiből még a cukormenteseket sem szívesen vittem volna inzulinrezisztens házba ajándékba.

Mi legyen, mi legyen? Részletesen megvizsgáltam mindent, és ezúton is köszönöm azt a végtelen türelmet, amit egyrészt az eladó, másrészt a babakocsiban ülő egyéves tanúsított mindeközben. ;)

Végül aztán megtaláltam: egy csinos csuporban medvehagymás szendvicskrém! Olyan gusztusos volt, nehezen álltam meg, hogy ne vegyek belőle magamnak is egy üveggel.
Végül ehelyett megnéztem inkább az összetevők listáját, és megszületett ez a recept. :)

Azoknak ajánlom, akiknek nincs mindig idejük medvehagymás pogácsát sütni.

Hozzávalók egy 2-3 fős reggelihez:

  • 20 szál medvehagyma
  • 50 g dió
  • 10 g olívalolaj
  • 20 g kókuszolaj
  • fél mk só
  • 2 kk citromlé

Az összetevőket és a felolvasztott kókuszolajat tegyük turmixba, és pépesítsük.
Rögtön tálalható, de az állagának jót tesz 1 óra a hűtőben.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 5 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek
A Mindennapi Superfood 

Letöltheted a két ajándék receptgyűjteményt is.

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.