Jön! Jön! Jön! A spárgaszezon. :)
Ha épp kifogytál az ötletekből a konyhában, ajánlom ezt a kombót. Egy hozzávalóból (spárga) csinálj rögtön két ételt. A roppanós zöld része legyen egy finom vega grill, a végéből pedig megvan egyben a levesed is. Hát, nem jó? :)
Hozzávalók két adaghoz:
- 100 g spárgavég
- 3 púpozott evőkanál napraforgómag
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kk mustár
- 1 kk balzsamecet
- 2 csipet szárított gyömbér
- só
- 4 szál spárga grillezve (recept itt)
A spárgákat törjük ketté. A tetején maradó rész a legfrissebb, az megy a grill serpenyőbe. A letört végről vágjuk le a kemény, fás részt. A maradék végeket használjuk fel ehhez a leveshez.
Tegyük fel őket a napraforgómaggal annyi vízben főni, ami bőven ellepi. Ízesítsük mustárral, sóval és gyömbérrel.
15 perc múlva zárjuk el, és keverjük hozzá az olajat és a balzsamecetet.
Turmixoljuk, öntsük fel még 3 dl vízzel, és tálaljuk a közben elkészült grill spárgával.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven