Mit kenjél a kenyérre? Mondok egy vegán szendvicskrémet, ami csak egy lehelletnyivel munkásabb, mint levenni valamit a hűtőpult polcáról.
Ezt a sima polcról kell levenni, meghinteni két másik dologgal, bele a botturmix, és -dádám – kész vagyunk!
Nem hiszed? Járj utána! ;)
** Egy plusz érv: ezt a szendvicskrémet széles közönség előtt is elkészítettem a januári Vegán Sunday Marketen, és nem volt rá panasz. ;)
*** Ez a receptemet átvette a 108.hu Magazin 78. száma is.
Hozzávalók egy normál magyaros vajkrémes műanyag doboz megtöltéséhez:
- 125 g főtt bab (konzerv tökéletes)
- 1 ek olvasztott kókuszolaj
- 1 kk fehérborecet
- 1 csapott mk pirospaprika
- fél mk őrölt köménymag
- 1/4 mk fokhagyma granulátum
- 1 ek víz szükség szerint a turmixoláshoz
Botmixerrel habosítsd össze a hozzávalókat, és kész.
És ez tényleg ilyen egyszerű! :)
Hasznos tippek:
- A babot jó átöblíteni és jól lecsepegtetni előtte, mert a plusz folyadéktól csak folyós lesz a szendvicskrém.
- Ha otthon főzzük a babot, ügyeljünk, jó puha legyen.
- Érdemes kicsit túlsózni, hiszen a kenyérre viszonylag vékony rétegben visszük majd fel.
Extra tipp: a hűtőben pár óra alatt tovább keményedik, és az ízek is szuperul összesimulnak.
Jó étvágyat!
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven