Zöldséges rétes | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Zöldséges rétes

Aki ismer, az tudja, hogy mennyire szeretem az ízeket. Egyáltalán nem spórolok a fűszerekkel, a sóval, az édessel meg a savanyítással. Mert ugyan, minek ennénk ízek nélkül? Okoz-e az bármiféle megelégedést? Jóllakunk-e vele? Sőt, van-e értelme egyáltalán főzni ízek nélkül? Hát, nem. Nekem legalábbis nem. :D

Ebben a receptben még sincs szinte semmi fűszer. Ez meg hogy lehet? Hát, azért, mert itt olyan jó ízek vannak alapból, hogy nem kell még a fűszerekkel is bűvészkedni. A pirított paprika, a sült tészta, a fokhagymás cukkini pont jó, nem is kell nagyon fokozni.

Hozzávalók egy rúdhoz:

  • 1 kg cukkini
  • 1 hatalmas piros kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g füstölt tofu
  • 1 csomag réteslap
  • olaj
  1. Aprítsuk fel a zöldségeket. Egy kisebb serpenyőben a kaliforniai paprikát kis olajon pirítsuk meg. Közben egy másikban kis olajon futtassuk meg a fokhagymát, majd ezen az ágyon pároljuk át a cukkinit is. Nem baj, ha kicsit megpirul a végén, annál jobb lesz. :)
  2. A füstölt tofut turmixoljuk krémesre. Ehhez kis víz hozzáadására lesz szükség. Vigyázzunk, ne legyen nagyon folyós. Fakanál segítségével keverjük bele a sült zöldségeket.
  3. A réteslapokat egyenként olajozzuk meg és fektessük egymásra. Az egyik széle mentén halmozzuk rá a tölteléket egy csíkban, majd annál az oldalánál fogva tekerjük fel.
  4. Kenjük meg a tetejét olajjal, majd 190 fokos sütőben süssük, amíg meg nem barnul.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán – A mindennapi Superfood
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.