Vegán digestive keksz | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vegán digestive keksz

Rendszeresen megkerestek gyors és egyszerű édesség ötletekért. Hát, azt hiszem, ez a verzió jogosan pályázik a legkényelmesebb keksz címre. :) Mert milyen őrült jó már az a gyúrós tészta, amit nem kell az ujjamról levakargatni közben! Mindent be a gépbe, aztán jól van. Imádom! <3

Ez az igazi “magát etető” keksz szerintem teljesen semleges ízű, ezért eheted magában is, ha épp nagyon éhes vagy, de nincs kéznél más. Sem nem kifejezetten édes, sem nem sós, akárcsak a hagyományos, angol “digestive” kekszek, ami kb. az ottani változata a háztartási keksznek. Az első ilyen receptet eredetileg skót orvosok több mint 100 éve fejlesztették ki az emésztés javítására, és mostanra az egyik legnépszerűbb ropogtatni valóvá vált világszerte.

Szóval, fogadd ezt alapreceptként, amit kedved szerint variálhatsz illatos fűszerekkel, márthatod csokiba, kenhetsz közé lekvárt vagy egyszerűen teheted akár kicsit jobban (vagy kevésbé) édessé is.

Hozzávalók egy nagy tepsihez:

  • 220 g fehér tönkölyliszt
  • 60 g zabpehelyliszt
  • 1 mk só
  • 1 kk sütőpor
  • 50 g nádporcukor
  • 80 g kókuszzsír (darabos)
  • 10-12 ek növényi tej

Előkészületként melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

  1. A késes aprítóba szórd be a liszteket, a porcukrot, a sót és a sütőport. Indítsd be, hagy kavarja. :)
  2. Ezután add hozzá a kókuszzsírt, és készítsd oda a pohár tejet és evőkanalat. Indítsd be újra a gépet.
  3. Kanalanként add hozzá a tejet, látni fogod, mikor jó. Ha összeállt labdává, nem morzsálódik sehol, de fontos, hogy maradjon egyben, ne legyen folyós. Nekem 11 evőkanálnyit kívánt a tésztám, de ez változhat.
  4. Ezután hintsd meg liszttel a labda alatt és a tetejét is egy kis liszttel, majd nyújtsd ki egyenletesen a labdát 2-3 mm vastagra. Szaggasd ki a kekszeket, és helyezd őket a tepsibe. Nem kell sok helyet hagyni közte, alig dagad meg a sütés alatt.
  5. 12-15 perc alatt megsül. Vigyázz, ne száradjon ki nagyon, már tökéletes, ha aranylik a keksz széle és alja. Hagyd teljesen kihűlni.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.