Epersüvegek | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Epersüvegek

Az eper legjobb magában és nyersen, ez teljesen biztos. Így esszük a legtöbbet marokszámra, sőt, mostanában kizárt, hogy akár a reggeli smoothie-ból kimaradjon, attól lesz az finom illatos, a magoktól meg a korty ropogós. ;)

Persze, be kell, hogy valljam, a tudatos mindennapok mellett azért időnként elő-előfordulnak bűnös kilengéseim is, így történt a múltkoriban, hogy engedélyeztem magamnak ezt a szemérmetlenül hedonista receptet. :)))
Amúgy nem olyan vészes. Az étcsokoládé superfood… :)

Neked ajánlom még vendégségbe vagy vendégségre is jó, sőt, ajándékba is, ha frissen tudod tartani. Én mindenesetre nagyon örülnék még egy tányér ilyen epernek, mert az adagunk gyorsan elfogyott. ;)

Hozzávalók egy tálhoz:

  • 250 g eper
  • 100 g étcsoki
  • 1 kk étolaj
  • 2-3 ek szórócukor
  1. Az epreket miután megmostad, ne felejtsd el alaposan megszárogatni. Ez azért nagyon fontos, mert mártogatásnál könnyen tönkremegy a csoki, ha víz csöppen bele. Célszerű a száránál éles késsel kis talpat vágni az eprekre, így könnyen megállnak majd a tálon.
  2. Ezután készítsd elő a díszítés hozzávalóit. A csokit víz felett melegítsd fel egy tálban, majd keverd bele az olajat. Ettől krémesebb és lágyabb lesz, és nem fog ropogni, darabokban töredezni akkor sem, ha megszilárdul a az epren. Ha már teljesen folyós, vedd le a gőzről. A szórócukrokat öntsd kis tálba.
  3. Ha minden kész, kezdődhet a mártogatás. Az epreket merítsd bele a csokiba, csöpögtesd, rázogasd le jól a felesleget, majd hempergesd bele a színes díszekbe.
  4. Állítsd a színes süvegeket egy tányérra, mehet a hűtőbe, hogy pár perc alatt megszilárduljon a csoki.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc

Extra tipp: Érdemes figyelni a szórócukorka összetételére. Legnagyobb örömömre találtam a piros cukordíszekből is olyat, amiben nem kármin a színezék (tudjátok, az nemcsak nem vegán, de még gusztusosnak sem mondható. Az E120 előállításáról ITT olvashatsz).

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.