Füstölt, pirított karfiol és gersli | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Füstölt, pirított karfiol és gersli

Életem első évtizedeit a karfioltól való teljes tartózkodás jellemezte. :) Hacsak meghallottam, hogy benne van valamiben, már mentem is tovább. Aztán rájöttem, hogy el tudom úgy készíteni, hogy szuper finom legyen! :) Igazság szerint még most sem feltétlenül csillan fel a szemem a karfiol szó hallatán, de ilyenkor mindig nekiállok a trenírozásnak, és emlékeztetem magam, hogy de ugye, milyen isteni volt a múltkor is, nem? Hát, de. Na, ugye. ;)

Ennek szellemében ajánlom nektek ezt a receptet. Nagyon nem olyan lesz, mint a menzás karfiolleves, oké? ;)

Amúgy meg mi az a gersli? Ja, árpa! :) Szuper alternatívája a rizsnek, még hántolt formájában is sok-sok ásványi anyag meg vitamin van benne, és persze rost is természetesen. Az árpa immunrendszered működéséhez elengedhetetlen anyagokat tartalmaz, olyanokat is, ami elég kevés más élelmiszerben van benne (pl. szelén).
Lehet főzés előtt áztatni fél órát, akkor könnyebben megpuhul.

Hozzávalók két adaghoz:

  • KARFIOL
    • 200 g karfiol
    • 1 mk őrölt kömény
    • füstaroma
  • GERSLI
    • 200 g gersli
    • 1/2 fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 4-5 szelet szárított paradicsom
    • 1 mk mustár
    • 1 kk szárított zöldségkeverék (természetes ételízesítő)
    • só, olívaolaj
  1. A hagymát szeleteld fel vékonyan. Szép mutatós negyed karikákat ajánlok ehhez az ételhez. :)
  2. Két ek olajon, lassú tűzön fonnyaszd meg a hagymát, majd dobd rá a felcsíkozott szárított paradicsomot is.
  3. Keverd el benne a mustárt, és hintsd meg ételízesítővel. Ha natúr zöldségkeveréked van, biztosan szükség lesz sózásra. Ezt rád bízom, de 1-2 csipet mindenképpen kelleni fog. Végül tedd bele az átmosott gerslit, öntsd fel fél liter vízzel, és tedd fel főni.
  4. Közben készítsd el a karfiolt. Szedd kisebb rózsákra, majd forgasd össze sóval és őrölt köménnyel. Egy tapadásmentes serpenyőben melegíts kis olajat, és ebben pirítsd meg a őket. Rázogasd közben, hagy’ forogjanak a darabok, és legyenen szép aranybarnák minden oldalról. Amikor már majdnem kész, spricceld meg a füstaromával, nagyon jót fog neki tenni.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.