Az úgy volt, hogy egy villámebédhez kerestem valami fasírtszerűt az utcán. A kínálat nem volt túl meggyőző, és ezzel egy időben jutott eszembe, hogy egy halom krumpli és hagyma is van otthon, illetve a többit majd megoldom valahogy. Inkább hazamentem főzni, és így született meg ez a finomság.
Ebben a tócsniban nincs tojás, és ennek ellenére fantasztikusan ruganyos állagú. Feltétnek is jó, magában is kiváló, akár egy salátával is laktató ebédet ad.
Hozzávalók kb. 15 kis tócsnihoz:
- 2 nagy krumpli
- 1 vöröshagyma
- 7 evőkanál útifűmaghéj
- 3 evőkanál lenmag 5 evőkanál vízzel
- 2 evőkanál petrezselyem
- 1 kávéskanál só
- olaj a sütéshez
- A lenmagot áztassuk be 5 evőkanál vízbe. 10 perc alatt felszívja majd a nedvességet, mi pedig addig készítsük el a tócsni többi részét.
- A krumplit és a hagymát vágjuk kanálnyi darabokra, és a turmixgépben pépesítsük. Nem baj, ha nem lesz teljesen homogén, elég, ha nagyon apró darabokra vágja össze a kés. A végén adjuk hozzá a fűszereket is.
- Kézzel keverjük bele a lenmagot és az útifűmaghéjat.
- Hagyjuk állni öt percig, majd formálunk belőle hagyományos lapított fasírt formákat.
- Süssük ki bő és forró olajban.
Extra tipp: Vega burgerbe is nagyon finom ez a pogácsa.
Jó étvágyat!
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán – A mindennapi Superfood
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven