Patisszon a görög hegyekből | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Patisszon a görög hegyekből
Patiszon a görög hegyekből

Patiszon a görög hegyekből

A patisszon ritkán használt zöldségfélénk, pedig a főzeléktökkel és cukkinivel rokon, az íze is nagyon hasonló, viszont a formája különleges, és kedves meglepetést szerezhetünk vele az asztalon.
Nekem egy nagyon kedves barátom jutott róla az eszembe, aki ha tudta, hogy meglátogatom, mindig ilyen ragut készített nekem az éttermében.
A helyszín: Dél-Kréta, több ezer méteres hegyek és függőleges sziklák árnyékában egy varázslatos falu harminc házzal. Megközelíteni csak a hegyeken át gyalog, vagy hajóval lehet. A nap szinte mindig süt, a tenger mesébe illően kék, és az év 11 hónapjában lehet benne fürdeni. (Sóhaj)
Hát, innen való ez a recept.

Hozzávalók három adaghoz:

Tovább

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.