Rakott krumpli | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Rakott krumpli

Lehet-e ízes, szaftos, hagyományos rakott krumplit sütni húskészítmények és tejtermékek nélkül, tisztán növényi alapanyagokból? De még mennyire!
Az íze mennyei, viszont se nem puffaszt, se nem telít el, sőt: koleszterin egy szál se. :)
Pillanatok alatt kész van, és pillanatok alatt el is fogy. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók két személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 100 g tofu
  • 1 szál gabonakolbász*
  • 200-200 ml szójajoghurt és növényi tejszín
  • só, bors, oregánó
  • olívaolaj
  1. A krumplit főzzük meg sós vízben, majd hámozzuk meg, és vágjuk karikákra.
  2. A tepsiben rétegezzük a krumplit, az elmorzsolt gabonakolbászt, a csíkokra vágott tofut. Közben sózzuk, fűszerezzük, locsoljuk meg olívaolajjal. Forró sütőben süssük fél órát.
  3. Öntsük le a megsült rakott krumplit az elkevert tejszínes joghurttal, és tegyük vissza még pár percre a sütőbe.

*  Extra tipp 1: Ha esetleg nincs otthon gabonakolbász, megoldhatjuk a dolgot erősebb fűszerezéssel is: tegyünk bele több pirospaprikát, fokhagymát, őrölt köménymagot, borsot, az eredmény nagyon hasonló lesz.
Extra tipp 2: A sütés utolsó pár percében olvasszunk reszelt növényi sajtot a krumpli tetejére, vagy hagyjunk az öntetből az asztalra is, hogy a tányéron is meg tudjuk vele locsolni a rakottat.

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat