Tízperces karfiolragu | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
1
Tízperces karfiolragu

Végre egy főétel, amit kb. annyi idő összedobni, mint megenni!  Különben meg ennél egyszerűbb étel nincs is. Dolgokat felvágni, bele egy jénaiba, megsütni, megenni: még az ötujjas mondóka sem jön ki erre a karfiolra. :)
10 perc + sütés.

Hozzávalók két adaghoz:

  • egy fél karfiol
  • 1/2 lilahagyma
  • 280 g apróra vágott konzerv paradicsom
  • só, bors, édes és csípős pirospaprika
  • 2 db kis sárgarépa
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál petrezselyem
  1. A karfiolt szedjük rózsáira, a hagymát vágjuk félkarikákra, a répát karikákra.
  2. Egy tűzálló tálban keverjük össze a zöldségeket, a fűszereket, öntözzük meg olívaolajjal, paradicsomszósszal és vízzel.
  3. Közepes sütőben süssük egy órán keresztül.

Tálaljuk magában vagy rizzsel.

Elkészítési idő: 10 perc + sütés
Jó étvágyat!

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.