Variációk rakott krumplira | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Variációk rakott krumplira

A rakott krumplit mindenki szereti. Úgy értem, valamelyik változatát legalábbis, mert ennek az ételnek bizony rengeteg arca van! Hagy’ ajánljam most egy kissé szokatlan, de nagyon eredeti elkészítését: egy gyönyörűen színes és szaftos sokzöldséges rakottat. Majonézzel, tejföllel isteni!

Hozzávalók egy sütőtálhoz:

  • 1 kg krumpli
  • fél kg karfiol
  • 1 cukkini
  • 1 kápia (bocskor) paprika
  • 150 g tofu
  • 5 teáskanál miso (helyettesíthető más ízesítő szósszal, pl. Worcester)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 4 fújás természetes folyékony füst
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 4 teáskanál citromlé
  1. Héjában főzzük meg a krumplit, majd hűtsük le és pucoljuk meg. Vágjuk egy cm vastag karikákra.
  2. A cukkinit szecskázzuk le uborkaszeletelőn, a paprikát pedig kézzel vágjuk centis karikákra.
  3. A karfiolt szedjük rózsáira, főzzük meg sós vízben, majd lássunk neki a szósz készítésének. Robotgéppel pépesítsük, adjuk hozzá a vizet, a tofut, a misót (szója- vagy Worcester szósz is tökéletes), a fokhagymát, a folyékony füstöt, a köménymagot, a citromlevet és az olajat.
  4. Olajozzuk ki a sütőtálat, rakjuk le rétegesen a krumplit, paprikát és cukkinit. Öntözzük meg a szósszal, és nyúljunk alá fakanállal minden oldalról, hogy kicsit elkeveredjen.
  5. Süssük 200 fokos sütőben, amíg a teteje megpirul.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc + sütés

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat