Mennyei málnás-mandulás szeletkék | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Mennyei málnás-mandulás szeletkék

Évekig nem ettem málnát, mert időről időre akkor utaztam el itthonról, amikor szezonja volt. Ahová pedig hónapokra mentem, ott nem volt málna. Viszont volt mindig édes görögdinnye (azt se tudták, mi az a lékelés), a világ legjobb narancsa fillérekért, datolya a fáról, gránátalma, friss füge… És mindenből hónapokon, ha nem egész éven keresztül. No, de hagyjuk ezt most. :)
Málna nem volt.
Vajon ezért lett-e belőle a hőn áhított kedvencem, a gyümölcsök illatos királynője, vagy csak egyszerűen önmagáért; nem tudom. De a mai napig beleremeg a lábam a málna illatába. Sose tudom, eljött-e már az ideje, vehetek-e már belőle egy tálcácskával. Amikor meg végre hazaviszem, egyfolytában csak dédelgetem, szemenként eszem, itt-ott beleteszek pár darabot a turmixba, fagyiba.

Ehhez képest kifejezett flancolás volt a részemről, hogy most egy fél tálcányival meghintettem a sütimet. :) De a málna olyan hálás gyümölcs! A legkevesebb is illatozik, és olyan zamatos lett tőle ez a süti, ami most engem, nagy málnarajongót is alaposan meglepett.

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 20×15-ös formához:

  • 140 g málna
  • 110 g liszt
  • 100 g mandulaforgács
  • 100 g margarin
  • 80 g cukor
  • 20 g kukoricadara
  • fél dl tej (én mandulatejet használtam)
  • 2 mokkáskanál vaníliaőrlemény
  1. Először készítsük el a manduladíszítést. Egy serpenyőben keverjünk össze 30 g margarint, 30 g cukrot, egy mokkáskanál vaníliaőrleményt és a mandulaforgácsokat. Lassan melegítsük, amíg a margarin fel nem olvad. Akkor zárjuk el.
  2. Ezután fogjunk hozzá a tészta meggyúrásához. Egy tálban keverjük el a lisztet, a kukoricadarát, a maradék cukrot és a maradék felolvasztott margarint. Ízesítsük egy mokkáskanál vaníliaaromával, és adjunk hozzá annyi tejet, hogy gombóccá álljon össze.
  3. Ekkor a kibélelt formánk alján szépen, egyenletesen nyomkodjuk le a tésztát, hintsük meg a málnával, és végül terítsük be a mandulával.
  4. 200 fokon süssük, amíg a mandula megpirul.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.