Ki mondta, hogy guszta sült szaft csak húsok alatt terem? Naná, hogy nem, ez a spárga például mindent tud, ami kell. Bónusz: a hozzá való mártogatós a cikk alján.
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1 kg spárga
- fél citrom
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- só (nagy szemű)
- olaj a sütéshez
- A spárgáknak törjük le az alsó, fás szárát. Hogy ne kelljen kidobni, itt van hozzá egy jópofa recept.
- Forró olajon süssük ki a spárgákat, közben forgatva őket, hogy egyenletesen megbarnuljanak. Én bordás aljú grillserpenyőt használtam, de természetesen a sima is tökéletesen megfelel a célnak.
- Amint kiszedjük őket, facsarjunk rá citromlevet, szórjunk rá a fokhagymából és a sóból.
Mire minden spárgát kisütünk, isteni szaft lesz a tál alján. :)
Extra tipp: nagyon jól illik hozzá a következő vegán mártogatós:
- 150 g tofu
- 100 g szójajoghurt
- só, bors
- snidling
Az első négy hozzávalót aprítógépben krémesítsük. Az apróra vágott snidlinget kézzel keverjük bele, miután tálba kanalaztuk. Jót tesz neki, ha áll kicsit, ezért letakarva hűtsük be, így összeérnek majd az ízek.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven