Mediterrán serpenyős lepény | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Mediterrán serpenyős lepény

Egyszerű és gyors vacsoraötletet hoztam délről, ha már az időjárás ennyire és egyértelműen rájuk emlékeztet. Ez a lepény finom lesz langyosan is, de hidegen is kiváló, már, ha ki tud hűlni a melegben, ugye. :)
Jeges friss salátával, minőségi savanyúsággal mindenki kedvence lesz.

Hozzávalók:

A tészta:

  • 300 g liszt
  • 2 dl víz
  • fél-fél teáskanál sütőpor és szárított élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olívaolaj

A töltelék:

  • 150 g spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • negyed vöröshagyma
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • fél mokkáskanál mentalevél
  • 1 evőkanál citromlé
  • fél paradicsom
  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze egy tálban, utána pedig dagasszuk is pár percet, amíg el nem válik az edény falától. Tegyük félre kelni annyi ideig, amíg elkészülünk a töltelékkel.
  2. Egy kis olívaolajon futtassuk meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, a csíkokra vágott spenótleveleket. Ízesítsük petrezselyemmel, mentával és citrommal, és addig pároljuk, amíg minden összetevő össze nem esik.
  3. Egy fél paradicsomot vágjunk olyan vékony szeletekre, amennyire csak lehetséges.
  4. Ezután a tésztát osszuk négy egyenlő részre, és egyenként nyújtsuk korong alakúra a darabokat.
  5. Nagy serpenyőben hevítsünk egy evőkanálnyi olajat, tegyük bele az egyik tésztalapot, oszlassuk el rajta a töltelék egyik felét, majd egy másik korong alakú tésztával takarjuk be.
  6. Nyomkodjuk össze a szélét, és alacsony fokozaton, fedő nélkül mindkét oldalán süssük meg a lepényt. 2-3 perc alatt átsülnek az oldalak, a tölteléknek csak melegednie kell. Akkor jó, ha szép, barnás “pírt” kap.

Tipp:

Gazdagíthatjuk ízlés szerint beleolvasztott sajttal is.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.