Egyszerű és gyors vacsoraötletet hoztam délről, ha már az időjárás ennyire és egyértelműen rájuk emlékeztet. Ez a lepény finom lesz langyosan is, de hidegen is kiváló, már, ha ki tud hűlni a melegben, ugye. :)
Jeges friss salátával, minőségi savanyúsággal mindenki kedvence lesz.
Hozzávalók:
A tészta:
- 300 g liszt
- 2 dl víz
- fél-fél teáskanál sütőpor és szárított élesztő
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál olívaolaj
A töltelék:
- 150 g spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- negyed vöröshagyma
- 1 evőkanál petrezselyem
- fél mokkáskanál mentalevél
- 1 evőkanál citromlé
- fél paradicsom
- A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze egy tálban, utána pedig dagasszuk is pár percet, amíg el nem válik az edény falától. Tegyük félre kelni annyi ideig, amíg elkészülünk a töltelékkel.
- Egy kis olívaolajon futtassuk meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, a csíkokra vágott spenótleveleket. Ízesítsük petrezselyemmel, mentával és citrommal, és addig pároljuk, amíg minden összetevő össze nem esik.
- Egy fél paradicsomot vágjunk olyan vékony szeletekre, amennyire csak lehetséges.
- Ezután a tésztát osszuk négy egyenlő részre, és egyenként nyújtsuk korong alakúra a darabokat.
- Nagy serpenyőben hevítsünk egy evőkanálnyi olajat, tegyük bele az egyik tésztalapot, oszlassuk el rajta a töltelék egyik felét, majd egy másik korong alakú tésztával takarjuk be.
- Nyomkodjuk össze a szélét, és alacsony fokozaton, fedő nélkül mindkét oldalán süssük meg a lepényt. 2-3 perc alatt átsülnek az oldalak, a tölteléknek csak melegednie kell. Akkor jó, ha szép, barnás “pírt” kap.
Tipp:
Gazdagíthatjuk ízlés szerint beleolvasztott sajttal is.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven